Затоплення танкера Delfi в Одесі визнають техногенною катастрофою

Читать на русском
У неділю, 26 липня комісія з ТЕБ та НС Одеської області визнає затоплення танкера Delfi техногенною катастрофою.

У неділю, 26 липня комісія з ТЕБ та НС Одеської області визнає затоплення танкера Delfi техногенною катастрофою. Таке рішення надасть Адміністрації морських портів можливість прибрати корабель за спрощеною процедурою.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, сьогодні о 13:00 почалася операція із вирівнювання корабля, цим зараз займається його власник. З 27 липня операція переходить під контроль АМПУ.

«Ми вже узгодили з головою ОДА Одеської області провести в неділю комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації, визначити подію техногенною катастрофою, щоб дати можливість АМПУ рухатися за прискореною процедурою і не втрачати час на бюрократичні процедури», - пояснив Криклій.

Міністр підкреслив, що про підняття танкера через стандартну процедуру проведення тендера в жовтні «навіть думка не допускається».

«АМПУ оголосили стандартну процедуру виходячи з діючих норм законодавства, але вже з неділі отримають всі необхідні інструменти для скорочених процедур», - додав Криклій.

Раніше Адміністрація морських портів України оголосила тендер з вибору підрядника, який займатиметься питанням підйому танкера, який вже кілька разів намагалися підняти в Одесі. Операцію оцінили майже у 25 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: