Аеропорт «Київ» закриють на вісім місяців

Читать на русском
Аеропорт Київ (Жуляни) планують закрити на вісім-дев'ять місяців у 2023 році на час ремонтних робіт.
kyivcity.travel

Аеропорт «Київ» (Жуляни) планують закрити на вісім-дев'ять місяців у 2023 році на час ремонтних робіт.

Про це повідомив глава ради директорів підприємства Денис Костржевський, пише Avianews в четвер, 13 травня.

Аеропорт – у кожну область: повітряні ворота яких українських міст потребують реконструкціїВідновити аеропорт у кожному облцентрі обіцяв перед виборами кандидат у президенти Володимир Зеленський. Поки що справи просуваються не надто швидко. Ми вирішили розібратися, в якому стані аеропорти зараз, щоб було простіше стежити за виконанням обіцянки.

За його словами, за цей час збираються подовжити і посилити злітну смугу. Реконструкція дозволить без обмежень приймати всі літаки базового лоукостера Wizz Air-Airbus A320 і A321.

«Аеропорт Київ у ході робіт отримає фактично нову смугу. Будівельники демонтують старе покриття з асфальту, посилять основу, а потім зведуть нове покриття з бетону, яке буде мати міцність PCN 72», - розповів Костржевський.

Довжина смуги буде збільшена на 460 метрів до 2 770 метрів.

Також він додав, що один з двох курсів смуги отримає інструментальну систему посадки ILS категорії II ICAO. Це дасть можливість літакам сідати в аеропорту при видимості не менше 350 метрів.

Зараз в аеропорту працює ILS категорії I ICAO. Коли видимість менше 800 метрів, польоти припиняються.

За словами, Костржевського, приблизна вартість реконструкції складе від 2,5 до 5 млрд гривень. Гроші планується отримати зі столичного бюджету, державного або використовувати змішане фінансування.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, як просувається ремонт і будівництво аеропортів у кожній області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: