У Києві презентували Кіберцентр UA30

Читать на русском
У Києві за участю президента Володимира Зеленського відбулось офіційне відкриття Кіберцентру UA30.
Фото з відкритих джерел.

У четвер, 13 травня, у Києві за участю президента Володимира Зеленського відбулося офіційне відкриття Кіберцентру UA30.

Як інформує ОПУ, глава держави ознайомився з роботою команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України (CERT-UA), яка розміщується в кіберцентрі.

Україна отримає від США близько 40 мільйонів доларів на кібербезпекуСША протягом чотирьох років виділять Україні 38 млн доларів на боротьбу з хакерами і безпеку в мережі.

«Ми хочемо за наступні кілька років захистити всі реєстри, які є в нашій державі. Проєкт має назву UA30, тому що цей рік є символічним для нашої держави, він має два значення. Перше — це важлива річниця нашої країни, по-друге — ми хочемо, щоб у 2030 році наша країна була топовою у світі з точки зору кіберзахисту», — зазначив під час презентації віцепрем’єр-міністр України — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Як розповів голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь, CERT-UA - це єдина в Україні команда, що входить до міжнародного Форуму команд реагування на інциденти безпеки (FIRST).

Кіберцентр взаємодіє з понад 500 подібними командами реагування по всьому світу з метою дослідження кіберінцидентів та обміну інформацією про кіберзагрози з фахівцями державного та приватного секторів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: