ВАКС залишив під вартою обвинуваченого у «газовій справі»

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скаргу захисника обвинуваченого у газових схемах на взяття його під варту.
Сергій Свіченко

Апеляційна палата залишила під вартою колишнього директора приватної компанії ТОВ «Надра Геоцентр» Сергія Свіченка, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в причетності до «газової справи» колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Таке рішення 29 квітня ухвалила колегія суддів АП Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу захисника обвинуваченого (Сергія Свіченка – ред) адвоката Трофімова Сергія Станіславовича – залишити без задоволення. Ухвалу ВАКС в частині продовження строку тримання під вартою обвинуваченого – залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Як відомо, екскерівник ТОВ «Надра Геоцентр» повернувся з Росії до України, де його затримала Державна прикордонна служба. Антикорупційний суд узяв його під варту з альтернативою 1,75 млн грн застави. Пізніше суд зменшив йому заставу до 851 250 грн.

За версією слідства, Свіченко, як директор ТОВ «Надра Геоцентр», брав участь у злочинній організації Онищенка. Зокрема, він подавав заявки на підконтрольні злочинному угрупуванню екснардепа товарні біржі із зазначенням початкової заниженої ціни природного газу, видобутого в межах спільної діяльності ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ «Карпатнадраінвест» та ТОВ «Фірма «ХАС» з ПАТ «Укргазвидобування». На сьогодні встановлений розмір збитків від цієї схеми становить понад 740 млн грн.

Нагадаємо, екскерівника ТОВ «Надра Геоцентр» вперше затримали 28 червня 2016 року о 22:00 на території Сумської області при спробі перетину українсько-російського кордону. У лютому 2017 року після закінчення дії домашнього арешту та подачі клопотання про новий запобіжний захід Свіченко зник.

23 лютого 2017 року колишній очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що підозрюваний у «газовій справі» Онищенка втік до Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: