Китай облаштує на Евересті лінію розмежування з Непалом

Читать на русском
Китай облаштує лінію розмежування на піку Еверест, щоби уникнути можливої передачі COVID-19 від альпіністів з сусіднього Непалу.
France24

Китай облаштує лінію розмежування на піку Еверест, щоби уникнути можливої передачі COVID-19 від альпіністів з сусіднього Непалу.

Про це повідомляє France24.

За останні тижні понад 30 хворих альпіністів було евакуйовано з базового табору на непальській стороні найвищого піку у світі.

«Це відбувається на тлі того, що Непал стикається зі смертоносною другою хвилею пандемії коронавірусу. До того ж Непал межує з Індією, яка зараз є епіцентром коронавірусу у світі», – зазначають у повідомленні.

Влада китайського Тибету заявила, що вживатиме заходи щодо запобігання епідемії, щоб уникнути контактів між альпіністами на північних і південних схилах або на вершинах. Зазначають, що гірські гіди встановлять розділові лінії на вершині гори, однак як вони виглядатимуть поки не відомо.

Нагадаємо, в Індії на тлі пандемії коронавірусу, яка набула в країні характер національної катастрофи, фіксуються численні зараження мукоромікозом, відомим як «чорна цвіль».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: