В Індії розпочинається епідемія ще одного захворювання

Читать на русском
Індійський лікар Акша Наїр з Мумбаї розповів, що зростання захворюваності мукоромікозу може бути викликане використанням стероїдів при лікуванні важких форм коронавірусу.

В Індії паралельно з другою хвилею коронавірусу розпочинається епідемія ще однієї хвороби - мукоромікозу.

Про це повідомляє BBC в неділю, 9 травня.

Як повідомляє видання, хвороба, яку іноді називають «чорною пліснявою», часто зустрічається серед пацієнтів з COVID-19 або серед тих, хто одужав після коронавірусу.

Індійський лікар Акша Наїр з Мумбаї розповів, що зростання захворюваності мукоромікозу може бути викликане використанням стероїдів при лікуванні важких форм коронавірусу. Стероїди знижують запалення в легенях, але в той же час вони знижують імунітет і можуть підняти рівень цукру в крові. На мукоромікоз хворіють приблизно через 12-15 днів після одужання від COVID-19.

Мукоромікоз - це захворювання котре зустрічається дуже рідко. Пацієнти, які страждають на грибкову інфекцію, зазвичай мають симптоми закладеності носа і кровотечі з носа; пухлину і біль в оці; опущення повік; і нечіткість і, нарешті, втрату зору. Навколо носа можуть утворюватися чорні ділянки шкіри.

Лікарі кажуть, що більшість їхніх пацієнтів спізнюються, коли вони вже втрачають зір, і лікарям доводиться видаляти око хірургічним шляхом, щоб інфекція не потрапила до мозку.

У деяких випадках лікарі в Індії кажуть, що пацієнти втрачають зір на обидва ока. У рідкісних випадках лікарям доводиться видаляти кістку щелепи хірургічним шляхом, щоб хвороба не поширювалася. Вона смертельно небезпечна для хворих на діабет а також для хворих на ВІЛ/СНІД і рак. Смертність від мукоромікозу може сягати 50%.

Нагадаємо, в Індії зафіксували новий добовий рекорд кількості летальних випадків через коронавірусну хворобу. За останню добу померли 4187 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: