Сумська область також може покинути «червону» зону – Ляшко

Читать на русском
Сумська область може вийти з червоної зони карантину найближчим часом. Після цього в Україні не залишиться червоних регіонів.
moz.gov.ua

Сумська область може вийти з «червоної» зони епідемічної небезпеки найближчим часом. Після цього в Україні залишаться лише «помаранчеві» і «жовті» регіони.

Про це під час брифінгу у п'ятницю, 7 травня, заявив головний санлікар України Віктор Ляшко.

Коронавірус в Україні: як Великдень вплинув на темпи щеплень і чи будуть у нас паспорти вакцинаціїЯк зараз проходить вакцинація, чи змінилися дані про ефективність препаратів і чи буде Україна запроваджувати паспорти вакцинації, читайте у матеріалі Слово і діло.

«По індикаторах, які ми отримали сьогодні вранці, Сумська область також може вийти з «червоного» рівня епіднебезпеки. Тому МОЗ сьогодні готує подання секретаріату Кабміну і Комісії з ТЕБ та НС, щоб розглянути питання виведення з «червоного» рівня епіднебезпеки Сумської області», - заявив Ляшко.

Він зазначив, що в середньому регіони перебували у «червоній» зоні 37 днів.

«Якщо підсумувати цей ріст у лютому-квітні, то до «червоного» рівня епіднебезпеки потрапили 14 областей і Київ. Середній термін перебування регіону у «червоному» рівні становив 37 днів. Швидше за все впоралася з погіршенням епідситуації Полтавська область, яка перебувала в жорстких обмеженнях 22 дні, найдовше - Житомирська (63 дні) і Чернівецька (52 дні) області», - розповів Ляшко.

Нагадаємо, Сумська область залишалася останнім регіоном у «червоній» зоні карантину. Від сьогодні до «жовтої» перейшли Полтавська і Запорізька області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: