Адаптивний карантин: скільки днів обласні центри перебували у «червоній» зоні

Читать на русском

Після виходу із загальнонаціонального локдауну від 24 лютого в Україні знову діє адаптивний карантин. Регіони поділяють на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони, у яких карантинні обмеження залежать від епідеміологічної ситуації. Раніше Кабмін продовжив адаптивний карантин до кінця червня. «Слово і діло» підрахувало, скільки часу обласні центри України перебували у різних зонах епіднебезпеки.

Від моменту запровадження адаптивного карантину Чернівці перебували у «червоній» зоні найбільше днів ‒ 107. На другому місці ‒ Івано-Франківськ ‒ 96, а на третьому ‒ Житомир з 70-денним перебуванням у «червоній» зоні.

Жодного дня у «червоній» зоні не перебували Вінниця, Дніпро, Кропивницький та Херсон.

Вперше адаптивний карантин тривав з 1 серпня до 14 листопада 2020 року, потім обмеження відновили у цьому році 24 лютого.

У «червоній» зоні діють жорсткі обмеження: заборонено працювати закладам харчування, розважальним закладам, ТРЦ, кінотеатрам, театрам, закладам освіти (крім дитячих садочків і перших класів у школах), спортзалам, ринкам. Однак працюють банки, аптеки, заправки, ветеринарні магазини, усі продовольчі магазини.

Є міста, які змогли найдовше протриматись у «зеленій» зоні. Це Кропивницький (82 дні) та Херсон (62 дні), також по 54 дні «без обмежень» жили Дніпро та Краматорськ.

Нагадаємо, наразі у «червоній» зоні карантинних обмежень залишаються 9 регіонів України: Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області.

До слова, уряд не буде посилювати карантин на Великдень і травневі свята.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: