З 8 травня в Україні не залишиться областей у «червоній» зоні

Читать на русском
В Україні з суботи, 8 травня, у червоній зоні карантину не буде жодна з областей. Регіони будуть в жовтій або помаранчевій зонах.
Олег НемчіновФото Слово і діло

З завтрашнього дня з «червоної» зони карантину офіційно вийде Сумська область. Рішення офіційно затвердила Держкомісія з питань ТЕБ ​​та НС.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов у своєму Telegram-каналі в п'ятницю, 7 травня.

Коронавірус в Україні: як Великдень вплинув на темпи щеплень і чи будуть у нас паспорти вакцинаціїЯк зараз проходить вакцинація, чи змінилися дані про ефективність препаратів і чи буде Україна запроваджувати паспорти вакцинації, читайте у матеріалі Слово і діло.

Таке рішення комісія ухвалила на позачерговому засіданні 7 травня.

Так, з півночі 8 травня Сумська область вийде з «червоної» зони і перейде до «жовтої». Це означає, що регіон може послабити карантин.

«З 00 годин 00 хвилин 8 травня 2021 року скасувати «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Сумської області, і застосувати обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки», - написав він.

Нагадаємо, з 7 травня з «червоної» зони виключили Запорізьку та Полтавську області. Днем раніше її покинули Харківська, Хмельницька та Чернігівська області.

Сьогодні глава МОЗ заявив, що Україна пройшла третю хвилю коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: