Україні потрібно придбати ще 5 мільйонів доз вакцини – Степанов

Читать на русском
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що Україні залишилося законтрактувати ще 5 млн доз вакцин від коронавірусу щоб повністю забезпечити населення.
Слово і діло

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що Україні залишилося законтрактувати ще 5 млн доз вакцин від коронавірусу щоб повністю забезпечити населення. Україна вже законтрактувала понад 40 млн доз різних COVID-вакцин.

Про це йшлося в ефірі Україна 24.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 6 травняВ Україні від початку кампанії з вакцинації проведено 784 229 щеплень проти COVID-19. До листа очікування вакцинації записалися 519 165 людей.

«Загалом, якщо подивитися на ту кількість доз, яке ми законтрактували, де у нас сплачено кошти, разом з COVAX у нас зараз 42 млн доз вакцин, які підписані. Це все поставки в цьому році. І нам потрібно ще близько 5 млн доз», - сказав міністр.

Степанов зазначив, що зараз йдуть переговори про збільшення поставок вакцин Novavax з Індії і Sinovac з Китаю. Голова МОЗ запевнив, що Україні вистачить коштів для закупівлі необхідної кількості доз вакцин.

«У нас є пропозиції від Serum Institute по збільшенню поставок, зокрема, вакцини Novavax. І також є пропозиція по Sinovac. Зараз вирішуємо щодо термінів поставок. Грошей вистачить. Всі вакцини будуть доставлені в повному обсязі в 2021 році», - додав він.

Нагадаємо, Україна в травні повинна отримати партію вакцини Pfizer.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: