У ЄС обговорюють ідею створення власних сил швидкого реагування – Reuters

Читать на русском
Основою для бригади може стати створена ще у 2007 році півторатисячна група військ швидкого реагування.
Ілюстративне фотоeuromag.ru

Чотирнадцять держав Європейського Союзу, в тому числі Німеччина і Франція, домовилися про створення збройних сил швидкого реагування, які зможуть втручатися в міжнародні конфлікти на ранньому етапі їх розвитку.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на власне джерело.

Чи стане Україна ближчою до НАТО на тлі можливої російської агресіїКористуючись загрозою нападу Росії, в Україні намагаються переконати НАТО взяти нас під свій захист. Чому така стратегія не спрацює та який альтернативний шлях – аналізував політолог Олександр Радчук.

Передбачається, що силами країн-ініціаторів для початку буде сформована бригада швидкого реагування числом в п'ять тисяч військовослужбовців з відповідним озброєнням і технікою. Завданням підрозділу буде надання допомоги демократичним урядам, які попросять про цю допомогу. Основою для бригади може стати створена ще у 2007 році півторатисячна група військ швидкого реагування.

Остаточно пропозиція буде розглянута 6 травня на нараді з представником Єврокомісії Жозепом Боррелем, який раніше дорікав ЄС у небажанні втручатися в конфлікти в Лівії та Сирії.

Крім Німеччини та Франції, підтримку ідеї про створення СШР надали Австрія, Бельгія, Кіпр, Чехія, Греція, Ірландія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Португалія, Словенія та Іспанія.

Нагадаємо, що 4 травня військові навчання НАТО Defender Europe 21 стартували за участю 27 країн світу. Вони проходять в більш ніж десяти країнах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: