ВАКС знову не дозволив заочне слідство стосовно дружини екслісника Януковича

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив детективу та прокурору у клопотанні про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваної.
Віктор Сівець

Вищий антикорупційний суд знову відмовив у проведенні заочного розслідування стосовно дружини колишнього голови Державного агентства лісового господарства Віктора Сівця Марини Журавльової, яку НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди та легалізації коштів.

Таке рішення 29 квітня ухвалив слідчий суддя ВАКС Тимур Хамзін, повідомляє «Слово і діло».

Як стверджував детектив, Журавльовій заочно повідомили про підозру та оголосили в розшук. За інформацією від російських органів, підозрювана має місце реєстрації у Москві, але ані підозри, ані повісток Журавльовій вони не вручали. До того ж, органи РФ повідомили, що Журавльова має російське громадянство, а тому немає підстав для екстрадиції.

У зв'язку з цим, детектив просив суд надати дозвіл на заочне розслідування стосовно дружини Сівця. Проте суддя Хамзін відмовив у задоволенні клопотання. Він вказав, що слідство не надало доказів набуття Журавльовою статусу підозрюваної.

Раніше апеляція ВАКС дозволила заочне розслідування стосовно Сівця.

Нагадаємо, 23 травня 2016 року Сівцю та його дружині Марині Журавльовій заочно повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року отримала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму $3,7 млн та 10,8 млн євро, які в подальшому «відмила» у співучасті з іншими особами.

Паралельно у ВАКС слухається справа стосовно одного зі спільників дружини Сівця.

У листопаді 2017 року Інтерпол зняв ексголову Держлісагентства з міжнародного розшуку, тому що суд відмовився застосувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: