Президент Киргизстану відправив уряд у відставку

Читать на русском
Глава Киргизстану Садиров Жапаров відправив уряд країни у відставку. Також він закликав не допустити продовження збройного конфлікту на кордоні з Таджикистаном.

Глава Киргизстану Садиров Жапаров відправив уряд країни у відставку. Також він закликав не допустити продовження збройного конфлікту на кордоні з Таджикистаном.

Про це повідомила пресслужба президента Киргизстану.

Жапаров 5 травня підписав указ «Про кабінет міністрів Киргизстану». З моменту підписання документа чинний склад уряду вважається таким, що пішов у відставку.

Прикордонний конфлікт: як вода ледь не призвела до війниПричиною конфлікту, який розпочався 29 квітня, стали спірні території між Киргизстаном і Таджикистаном.

При цьому указ президента країни ухвалив перетворити уряд країни на Кабінет міністрів, який вважається правонаступником відправленого у відставку уряду. Документ також змінює структуру Кабміну Киргизстану.

Указ набуває чинності від дня офіційного опублікування.

У пресслужбі президента країни уточнили, що раніше Жапаров підписав Конституцію Киргизстану, схвалену на референдумі 11 квітня. Внесеними змінами до Основного закону країни встановлюється президентська форма правління, новий порядок формування органів виконавчої, законодавчої та судової влади.

Нагадаємо, конфлікт на кордоні Киргизстану та Таджикистану спалахнув 28 квітня через спроби з боку Таджикистану встановити відеоспостереження ділянки водорозподільного пункту «Головний».

Почалися бої із застосуванням вогнепальної зброї. Людей, котрі живуть поряд у селах, евакуювали.

За останніми даними, кількість постраждалих громадян Киргизстану внаслідок конфлікту на кордоні сягнула 183 особи, 34 особи померли.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: