Нетаньягу не зміг сформувати уряд Ізраїлю

Читать на русском
Нетаньягу не зміг сформувати урядову коаліцію за підсумками дострокових березневих виборів. Тепер це право президент обговорить з партіями Кнесету.
Фото з відкритих джерел.

Прем’єр-міністр Ізраїлю, лідер партії «Лікуд» Беньямін Нетаньягу не зміг сформувати урядову коаліцію за підсумками дострокових березневих виборів.

Про це написав у Twitter президент Ізраїлю Реувен Рівлін.

В Ізраїлі провалилися переговори щодо формування урядуПрем'єр-міністр Ізраїля Біньямін Нетаньяху та лідер блоку Кахоль-Лаван Бені Ганц провалили переговори щодо умов формування нового уряду.

За його словами, незадовго до закінчення терміну (28 днів - ред.) Нетаньягу повідомив канцелярії президента, що не може сформувати уряд, і повернув мандат президентові. Рівлін обговорить з партіями Кнесету (однопалатний парламент Ізраїлю) питання формування уряду.

Якщо президент країни передасть мандат парламенту, у Кнесету буде 21 день, щоб знайти кандидата, який сформує уряд. Його повинні підтримати 61 або більше депутатів з 120.

Президент також може передати мандат на формування кабміну одному з депутатів за підсумками консультацій з парламентськими фракціями.

Якщо уряд так і не буде створено, парламент Ізраїлю розпустять, і на країну чекають нові вибори, вже п’яті з квітня 2019 року.

Нагадаємо, на парламентських виборах у березні перемогла партія «Лікуд» Нетаньягу.

Раніше Беньямін Нетаньягу - прем'єр-міністр Ізраїлю і глава партії «Лікуд» спільно з лідером блоку центристів «Кахоль-Лаван» Бені Ганцом намагалися по черзі сформувати уряд. Кожному було відведено по 28 днів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: