Партія Нетаньяху перемагає на парламентських виборах в Ізраїлі

Читать на русском
На парламентських виборах в Ізраїлі, які проходили в країні в понеділок, 2 березня, перемагає партія Лікуд в.о. прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху.

На парламентських виборах в Ізраїлі, які проходили в країні в понеділок, 2 березня, перемагає партія «Лікуд» в.о. прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху.

Згідно з результатами першого екзитполу, поширеного в понеділок 12 каналом ізраїльського ТБ відразу після закриття виборчих дільниць, «Лікуд» отримує 37 з 120 місць в Кнесеті 23-го скликання.

Її основний опонент - центристський блок партій «Кахоль-Лаван» на чолі з колишнім главою Генштабу Бені Ганц може розраховувати на 33 крісла в однопалатному парламенті.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Ізраїлі розпустили парламент і призначили дострокові вибори.

Після виборів у вересні право на формування уряду отримав чинний прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху.

Проте 21 жовтня він повернув мандат на формування президентові Реувену Рівліну, не зумівши домовитися зі своїм головним конкурентом і лідером партії «Кахоль-лаван» Бенні Ганцом.

Зазначимо, Біньямін Нетаньяху - прем'єр-міністр Ізраїлю і глава партії «Лікуд» спільно з лідером блоку центристів «Кахоль-Лаван» Бені Ганцом намагалися по черзі сформувати уряд.

Кожному було відведено по 28 днів. Після провалу цих спроб президент Реувен Рівлін доручив створення кабінету спікеру Кнесету представнику всіх парламентаріїв Юлію Эдельштейну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: