Франція викликала в міністерство російського посла через санкції

Читать на русском
Франція офіційно звернулася до Росії з вимогою не імплементувати указ щодо набору на службу місцевих працівників дипломатичних представництв.
Фото: Platfor.ma

Після санкцій Кремля Міністерство закордонних справ Франції викликало на розмову російського посла Олексія Мєшкова.

Про це під час брифінгу заявив представник французького МЗС.

Згідно з його словами, послу Російської Федерації було висловлено невдоволення і стурбованість санкціями Кремля проти європейських посадовців.

«Ми повторно висловлюємо їм нашу солідарність та підтримку. Ці заходи навряд чи зможуть деескалювати поточну напруженість, і тому ми очікуємо, що Росія буде поводитися відповідально», – йдеться в заяві.

При цьому, Франція офіційно звернулася до Росії з вимогою не імплементувати указ щодо набору на службу місцевих працівників дипломатичних представництв.

Візит Зеленського до Польщі та роковини трагедії в Одесі. Головне за вихідніВізит Зеленського в Польщу та роковини трагедії в Одесі. В Україні починає працювати «річний продукт» - фіксована ціна на газ

Зазначимо, що 30 квітня РФ оголосила персонами нон грата низку європейських посадовців, серед яких - віцепрезидентка Європейської комісії Вера Юрова та глава Європарламенту Давід Сассолі.

Водночас, Жозеп Боррель назвав це рішення доказом того, що РФ продовжує дотримуватися шляху конфронтації.

Напередодні, Міністерство закордонних справа Швеції викликало посла Росії після того, як Кремль запровадив санкції проти голови шведської Лабораторії хімічної, біологічної, радіаційної та ядерної безпеки Дослідницького інституту тотальної оборони Оси Скотт.

Нагадаємо, що Україна висловила солідарність із громадянами ЄС, яким Росія оголосила санкції.

Раніше ми повідомляли, що посла Росії викликали «на килим» в ЄС через санкції Кремля.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: