ВАКС не продовжив відсторонення заступника директора порту «Південний»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання прокурора САП про продовження строку відсторонення від посади підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд не продовжив строк відсторонення від посади першого заступника директора державного підприємства «Морський торговельний порт «Південний» Романа Інде, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у завданні понад 47 млн грн збитків держпідприємству.

Таке рішення 26 квітня ухвалив слідчий суддя ВАКС Андрій Біцюк, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання – відмовити», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС відмовив детективу НАБУ і прокурору САП у відстороненні Інде від посади. Тому САП оскаржила відмову і апеляційна палата задовольнила скаргу, відсторонивши підозрюваного від посади.

Як відомо, 29 жовтня ВАКС заарештував Інде із заставою в 21 млн грн. Апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін. Пізніше суд продовжив його арешт до 22 лютого, але зменшив заставу з 21 до 7,35 млн грн. Після чого за підозрюваного внесли заставу і він вийшов з СІЗО.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру першому заступнику керівника порту «Південний» та ще десятьом особам у завданні держпідприємству понад 47 млн грн збитків. Слідство встановило, що Інде разом із колишнім заступником директора цього ж держпідприємства Олегом Трайдакалом та керівником приватної компанії Жеребцовим впродовж 2017-2018 років організували схему, через яку держпідприємство незаконно переплатило 47,5 млн грн при закупівлі товарів.

Посадовці діяли у змові та залучили для реалізації своїх планів ще низку осіб, що дозволяло їм повністю контролювати весь процес закупівлі – від формування потреби у закупівлі і складання тендерної документації до контролю за конкурентним середовищем, – аби у підсумку забезпечити перемогу в торгах компаніям, підконтрольним організаторам схеми. Загалом слідство зафіксувало 29 таких тендерів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: