Великобританія розкрила масштабну дезінформаційну операцію РФ проти України

Читать на русском
Росія, якщо вірити інформації британського МЗС, атакувала авторитетні видання за допомогою так званих інтернет-тролів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Міністерстві закордонних справ Великобританії заявили, що розкрили масштабну операцію з дезінформації, що проводиться Росією через британські ЗМІ та спрямовану проти України.

Про це повідомив міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб, повідомляє The Times.

Згідно з інформацією МЗС Британії, Росія використовувала так званих «тролів», які залишали коментарі під публікаціями авторитетних британських видань The Times, Daily Mail. The Sun і Daily Express, націлені на створення враження про підтримку суспільством агресії РФ проти України.

Пропаганда або журналістика: як світ бореться з фейками КремляУ світі давно вже навчилися відрізняти пропаганду від журналістики і тому ніхто не здивований санкціями проти українських каналів.

Нагадаємо, група країн «Великої сімки» розгляне пропозицію Великобританії щодо створення спільного механізму відповіді на пропаганду Росії та дезінформацію Китаю.

Раніше стало відомо, що Росія і Китай рука об руку проводять так звану «вакцинну дипломатію», яка поєднується з дезінформацією і маніпуляціями - щоб підірвати довіру до західних вакцин, інститутів ЄС і західноєвропейських стратегій вакцинації, а також для активного просування своїх вакцин проти COVID-19.

Нагадаємо, в Україні створили Центр протидії дезінформації. Його очолила Поліна Лисенко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: