Данілов закликав враховувати загрозу фейків з боку РФ

Читать на русском
В РНБО попереджають про фейки в соціальних мережах в умовах посилення пропагандистської кампанії з боку Росії.
president.gov.ua

Секретар РНБО Олексій Данілов звертає увагу українців на фейки в соціальних мережах в умовах посилення інформаційної пропагандистської кампанії з боку Росії.

Про це йдеться в його заяві у Facebook у четвер, 15 квітня.

Пропаганда або журналістика: як світ бореться з фейками КремляУ світі давно вже навчилися відрізняти пропаганду від журналістики і тому ніхто не здивований санкціями проти українських каналів.

«Платформою для масового розповсюдження дезінформації дедалі більше стають не тільки класичні засоби масової інформації, а й соцмережі та месенджери, де немає ані самоцензури, ані редакційної політики. На жаль, поширенню фейків подекуди несвідомо сприяють і самі ЗМІ, почасти не перевіряючи достовірність отриманих даних», - написав Данілов.

Він зазначив, що «антиукраїнські наративи створюються і управляються з російської території шляхом широкого використання «чорної» пропаганди і брехні для донесення дезінформації з метою вплинути на здатність України протистояти російській агресії».

Данилов звернув увагу, що об'єктами впливу фейків нерідко стають українські ЗМІ, експерти, громадські працівники. А саме вони, за його словами, часто формують позиції і думку в суспільстві.

Нагадаємо, в Україні створили Центр протидії дезінформації. Його очолила Поліна Лисенко.

Як раніше заявляв президент Володимир Зеленський, Центр «в майбутньому має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та протидії пропаганді в усьому світі».

Сьогодні, 15 квітня, відбудеться чергове засідання РНБО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: