Німецький фестиваль Октоберфест знову скасували через карантин

Читать на русском
Традиційне баварське свято пива Октоберфест, яке щорічно проходить в Мюнхені, знову скасоване через пандемію коронавірусу.
Фото: DW

Німецький фестиваль пива Октоберфест, який традиційно проходить восени в Мюнхені, у 2021 році не відбудеться через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє Deutsche Welle, з посиланням на заяву прем'єр-міністра Баварії Маркуса Зьодера.

Зазначається, що влада пояснила скасування фестивалю непередбачуваною ситуацією з коронавірусом і назвала нереалістичним проведення Октоберфесту з дотриманням маскового режиму і соціальної дистанції між учасниками.

Мешканців Німеччини закликали готуватися до продовження жорстких обмеженьПрезидент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у великодньому телезверненні закликав німців брати участь у вакцинації, аби подолати кризу довіри, що виникла в країні.

Зьодер заявив, що рішення було прийнято з «важким серцем», проте проведення фестивалю було пов'язане із занадто великим ризиком.

Зазначимо, що святкування Октоберфесту почалося більше 120 років тому. Октоберфест не відбудеться вже другий рік поспіль. У 2020 році уряд Баварії також скасував пивний фестиваль через загрозу поширення COVID-19.

Напередодні Німеччина вирішила суттєво обмежувати в'їзд з Індії через ситуацію з COVID. В'їзд буде дозволений тільки у виняткових випадках.

Нагадаємо, що у Німеччині від коронавірусу вакцинували 15% населення.

Раніше ми повідомляли, що Німеччина закликала Євросоюз об'єднатися перед російською загрозою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: