Розкрито деталі повернення Україні мільярдів Януковича

Читать на русском
Йдеться про злочинну організацію, яка діяла за часів президентства Януковича, «коли найближче оточення Януковича, яке родом з Донбасу, обкрадало, перш за все, той же Донбас».
EPA - European Pressphoto Agency

З повернутих до Держбюджету України 1,5 млрд доларів, конфіскованих у оточення президента-втікача Віктора Януковича, 87% становила готівка. Проте процес стосовно активів оточення експрезидента ще не завершений.

Про це повідомляє заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін в ефірі телеканалу «Дом».

«Я брав активну участь у тому, що ми повернули до державного бюджету 1,5 млрд доларів. І це не якісь міфічні цінні папери - це 1,3 млрд доларів готівкою і близько 200 млн доларів цінними паперами, на розмір яких був скорочений державний борг України... Ми вперше в історії двосторонніх відносин з США повернули 600 тисяч доларів з американської землі», - сказав Єнін.

Політик уточнив, що йдеться про злочинну організацію, яка діяла за часів президентства Януковича, «коли найближче оточення Януковича, яке родом з Донбасу, обкрадало, перш за все, той же Донбас».

Згідно зі словами Єніна, люди з оточення Януковича збирали гроші з усієї України, з усіх галузей економіки, відмивали їх спочатку в Україні, потім через так звані підприємства-хаби виводили ці гроші в міжнародні «відмивальні» центри.

Також, Єнін зазначив, що робота над поверненням активів Януковича та його оточення триває.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський надав чинності рішенню РНБО щодо санкцій проти Януковича, Азарова та екс-силовиків.

Нагадаємо, що 19 березня РНБО запровадила економічні санкції щодо низки колишніх чиновників, а також осіб, які сприяють зміцненню окупації Росії в Криму і на Донбасі. Йдеться, в тому числі про Віктора Януковича і Миколу Азарова.

Пізніше Зеленський розповів, які саме санкції очікують на чиновників-втікачів часів Віктора Януковича і самого експрезидента, який нині проживає в російському Ростові.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: