ВАКС скасував арешт землі співмешканки Януковича

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання адвоката власниці майна про скасування арешту земельних ділянок.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд після скасування арешту будинку вирішив зняти його із земельних ділянок Любові Полєжай, яка, за даними Служби безпеки України, була співмешканкою колишнього президента Віктора Януковича.

Таке рішення 26 березня ухвалила слідча суддя ВАКС Віра Михайленко, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання адвоката Поповича Костянтина Олександровича, який діє в інтересах Любові Полєжай про скасування арешту майна – задовольнити частково. Скасувати арешт, накладений на земельну ділянку розташовану за адресою: Київська область, Вишгородський район, село Нові Петрівці, масив «Лазарів Сад» та земельну ділянку з кадастровим номером», – ідеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС скасував арешт житлового будинку співмешканки Януковича Полєжай загальною площею майже 417 квадратних метри. Пізніше її адвокат звернувся до суду з клопотанням про зняття арешту і з земельних ділянок, які розташовані під будинком. Суд клопотання задовольнив, оскільки листа від СБУ про те, що Полєжай є співмешканкою Януковича, недостатньо для застосування до неї кримінально-процесуальні заходи.

Як відомо, слідчий суддя ВАКС відмовив НАБУ і САП у заочному арешті Януковича. У суді пояснили, що президент-втікач набув статусу підозрюваного. Також там встановили, що Януковича оголосили в міжнародний розшук, однак детектив не вніс ці дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань і тому в заочному арешті відмовили. Пізніше апеляційна палата ВАКС також відмовилася заочно заарештувати Януковича.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України розслідувала справу про заволодіння комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я». У межах цієї справи заочно повідомили про підозру президенту-втікачу Януковичу. Пізніше після втрати функції слідства Генпрокуратурою вказану справу передали для розслідування детективам НАБУ і прокурором САП.

Нагадаємо, за версією слідства, Олександр Янукович організував створення та придбання приватних фірм з метою прикриття незаконної діяльності щодо заволодіння Межигір'ям. Його батько Віктор, будучи у 2007 році на посаді прем'єр-міністра, був пособником та шляхом зловживання своїм службовим становищем допоміг заволодіти державним майном в особливо великих розмірах. Також сина Януковича підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: