Умовних вироків винуватцям «п'яних ДТП» більше не буде – прокуратура

Читать на русском
Для винуватців ДТП, які перебували напідпитку, більше не буде жодної лазівки, яка дозволила б їм пом'якшити покарання
Ілюстративне фотоFacebook

Змінами в законодавстві, що набрали чинності в цьому році, визначається посилення покарання для водіїв, що були ініціаторами ДТП в стані алкогольного сп'яніння. Тепер правопорушники не можуть розраховувати на умовне покарання.

Про це повідомила Надія Максимець, прессекретар прокуратури Києва, у Facebook.

«Винуватці «п'яних» ДТП з жертвами, відповідно до змін у законодавстві, які набули чинності цього року, не зможуть розраховувати на умовне покарання. У разі винесення обвинувального вироку їх чекає реальне покарання у вигляді позбавлення волі в межах санкції статті. Не зможуть вони й пом'якшити своє покарання навіть у зв'язку з каяттям і визнанням провини», - розповіла Максимець.

Порушення ПДР: як зміняться штрафи для водіївНові штрафи для водіїв запрацюють від 17 березня 2021 року. Посилено відповідальність за водіння в нетверезому стані і перевищення швидкості.

Нагадаємо, 17 березня в Україні набули чинності нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Зокрема, посилено відповідальність за водіння напідпитку, перевищення швидкості, створення аварійної ситуації.

16 лютого ВР прийняла в цілому проєкт закону, яким посилила відповідальність за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху. Штрафи зростуть як для водіїв, так і для пішоходів. При цьому нардепи заборонили профілактичну зупинку водіїв на дорогах.

«Слово і Діло» зібрало статистику смертельних ДТП - скільки українців гине на дорогах зараз і які прогнози дає влада на майбутнє.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: