В ПЦУ розповіли, коли в Україні отримають Благодатний вогонь

Читать на русском
Зазначається, що під час пандемії коронавірусу церква не може собі дозволити витрачати зайві кошти на оренду чартерного рейсу.
фото з відкритих джерел

Благодатний вогонь буде доставлений в Україну в неділю, 2 травня.

Про це повідомив заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ Євстратій Зоря на сторінці у Facebook.

Згідно з його повідомленням, близько 10 ранку святиню привезуть до Михайлівського собору.

Зазначається, що під час пандемії коронавірусу церква не може собі дозволити витрачати зайві кошти на оренду чартерного рейсу.

«Благодатний вогонь доставлять до Києва звичайним літаком. При цьому очевидно, що сутність Великодня не має зосереджуватися на поширенні Святого Світла, адже православ’я не є релігією людей, що поклоняються вогню», – підкреслив Зоря.

Заступник голови зовнішніх зв’язків ПЦУ додав, що традиція якнайшвидшого транспортування Благодатного вогню виникла з розвитком регулярного авіасполучення.

Також Зоря нагадав, що в давнину паломники доставляли вогонь до своїх країн по декілька місяців.

Раніше ми повідомляли, що у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі в суботу, 1 травня, зійшов Благодатний вогонь. Його розвезуть по всіх куточках світу. Церемонія сходження Благодатного вогню тривала близько години. За нею можна було стежити онлайн.

Нагадаємо, що вже другий рік Україна і світ зустрічатимуть Великдень в умовах пандемії. Влада і МОЗ закликали громадян дотримуватися правил карантину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: