На травневі свята в Україні поліцію переведуть на посилений режим

Читать на русском
У МВС також пояснили, як саме поліція стежитиме за дотриманням карантину і що загрожує його порушникам
Ілюстративне фотоnpu.gov.ua

На Великодні свята у 2021 році українські правоохоронні органи, зокрема, Національна поліція та Національна гвардія, працюватимуть у посиленому режимі.

Про це розповів Володимир Мартиненко, радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Всі підрозділи МВС готові до будь-яких процесів, які можуть відбуватися у нас в країні. Особливо ми звертаємо увагу на громадянську безпеку, загрози мінувань. І в цілому там, де будуть великі скупчення людей, працюватимуть правоохоронці, щоб забезпечити безпеку і дотримання обмежень через COVID-19», - розповів Мартиненко.

Травневі свята і COVID-19: які популярні туристичні напрямки доступні для українцівНа травневі свята 2021 Україна будуть тривалі вихідні. Куди можна поїхати відпочити за кордон.

Мартиненко також пояснив, як саме поліція стежитиме за дотриманням карантину і що загрожує його порушникам.

«Правила встановлює не поліція, а місцеві органи влади, крім того, що встановлює загальні правила Кабінет Міністрів. Тому обмеження будуть, але поліцейські будуть толерантно ставитися до тих, хто намагається порушити дисципліну, розмовляючи з ними. Звичайно, якщо порушення будуть злісні, буде покарання в рамках закону — адміністративний штраф і т.д. у нас люди з розумінням почали ставитися до карантинних обмежень, вони вже звикли до масочному режиму, соціальної дистанції, заборони відвідувати певні місця. З іншого боку, правоохоронці вже вибудували нормальну співпрацю з представниками громадянського суспільства, навчилися правильно комунікувати та відпрацювали гострі кути», — розповів він.

Раніше президент України Володимир Зеленський перед Великоднем зустрівся з предстоятелями ПЦУ, УПЦ та УГКЦ. Він попросив їх розповісти віруючим про важливість вакцинації від COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: