До річниці СС «Галичина» РФ готує на заході фашистські марші – Москаль

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Геннадій Москаль стверджує, що 28 квітня, до річниці створення дивізії СС «Галичина», Російська Федерація готує серію провокацій в західних регіонах України.  

Про це сказано в повідомленні прес-служби нардепа, передає «Слово і Діло».  

«Центральними вулицями Львова, Івано-Франківська та Тернополя мають пройти марші з символікою СС «Галичина» та гаслами, які сприйматимуться жителями південно-східної України як загроза свободі, життю та майну. Плануються також заклики до фізичного знищення сепаратистів, погроми осередків КПУ, Партії регіонів та адміністративних будівель», - повідомив Москаль, посилаючись на свої джерела.

На його думку, зазначені провокації можуть призвести до нового витка сепаратистських заворушень на півдні та сході, а також матимуть на меті широке висвітлення теми українського неофашизму в іноземних ЗМІ.

Зі слів Москаля, для цієї операції російські спецслужби підготували близько тисячі осіб, які вільно володіють українською мовою. Частина з них вже начебто перебувають в Україні і вербують для цих акцій бажаючих за грошову винагороду.  

В цьому контексті нардеп звернувся до керівників силових структур з проханням вжити заходів для недопущення вказаних провокацій.

Нагадаємо, 11 квітня Москаль запевнив, що в СБУ досі працюють колишні співробітники Федеральної служби безпеки Росії. В той же час він стверджує, що велика частина скандальних інцидентів в Україні не були спровоковані агентами Російської Федерації, а сталися через відсутність дисципліни у радикальних організаціях на зразок «Правого сектора». 

Проект «Слово і Діло» зареєстрував 4 обіцянки Геннадія Москаля, серед яких більшість нині у процесі виконання. Серед таких – обіцянка боротися проти прийняття закону щодо вільного продажу травматичної зброї. Також політик обіцяв докласти зусиль для розформування «Беркуту», і свого слова дотримав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: