Економічний аудит держави: «Слуга народу» не виконала умови своєї обіцянки

Читать на русском
Економічний аудит держави було проведено, але державними органами, а не із залученням вітчизняних та міжнародних компаній.
Слово і діло

Партія «Слуга народу» провалила обіцянку провести національний економічний аудит країни із залученням вітчизняних та міжнародних компаній.

Зобов'язання було зафіксовано в передвиборчій програмі партії, нагадує «Слово і діло».

«Провести національний економічний аудит країни із залученням вітчизняних та міжнародних компаній», – йшлося у програмі 2019 року.

Варто зазначити, що проведення аудиту не в компетенції Верховної ради і депутатів. Це прерогатива, насамперед, органів виконавчої влади, а саме Кабінету міністрів. Але оскільки «Слуга народу» сформувала монокоаліцію в парламенті і відповідає за призначення виконавчої влади, наші аналітики верифікували обіцянку на основі роботи уряду в цьому напрямку.

Прогули, закони та обіцянки: яку ефективність роботи показали голови фракцій та групХто з лідерів фракцій та груп показав найбільшу ефективність за кількістю виконаних обіцянок та відвідуваністю Ради, дивіться на інфографіці Слово і діло.

6 листопада 2020 року відбулася презентація економічного аудиту країни (RE:think) і векторів економічного розвитку до 2030 року.

Згідно з представленими результатами, уряд провів комплексний аудит економіки України із залученням представників влади, бізнесу та експертного середовища. Оцінили також економічний потенціал, який не був використаний за майже 30 років незалежності України.

На основі цього аудиту була розроблена і затверджена в березні 2021-го Національна економічна стратегія до 2030 року.

Однак аудит був проведений державними органами, а не «вітчизняними та міжнародними компаніями», як було обіцяно в передвиборчій програмі. Крім того, в Раді депутати не реєстрували ініціативи, спрямовані на реалізацію своєї обіцянки. Тому зобов'язання вважаємо проваленим.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, про які обіцянки «забули» партії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: