Літаком чи потягом: як дешевше доїхати з Києва до облцентрів

Читать на русском

В Україні є лише кілька авіаційних напрямків, які можуть конкурувати із залізницею. Проте іноді дістатися пункту призначення в межах країни буває вигідніше літаком, ніж потягом. Аналітики «Слово і діло» підрахували, як відрізняються ціни на авіаперельоти та пасажирські залізничні перевезення з Києва в обласні центри.

Як відрізняються ціни на авіаперельоти та пасажирські залізничні перевезення з Києва в обласні центри, дивіться на інфографіці Слово і діло.
Як дешевше доїхати з Києва до облцентрівСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Літаком з Києва можна долетіти в Івано-Франківськ, Херсон, Харків, Чернівці, Одесу, Львів, Миколаїв, Запоріжжя та Дніпро. А от потягом прямими рейсами можна доїхати у всі обласні центри, окрім Житомира.

Найдорожчі квитки за місця у вагоні класу «люкс» із Києва продають у напрямку Запоріжжя ‒ 1 425 грн, трішки дешевше можна доїхати до Дніпра ‒ за 1 219 грн. Водночас авіаквитки економкласу з Києва до Дніпра коштують 1 252 грн, а до Запоріжжя ‒ 1 298 грн.

Найбільше грошей треба викласти за авіаквиток зі столиці до Чернівців ‒ 1 991 грн, а місце класу «люкс» на потяг коштує 1 122 грн. На Буковину можна доїхати і дешевше ‒ 482 грн вартують купейні квитки і 231 грн плацкартні.

А от в напрямку Чернігова немає ані класу «люкс», ані купейних квитків, а тільки плацкартні по 91 грн.

До туристичної Одеси квиток на літак коштує 1 090 грн, а до Львова ‒ 1 298, в Івано-Франківськ можна долетіти за 1 628 грн.

Ціна за авіаквиток зі столиці у регіони не перевищує ціну найдорожчого квитка за місце у вагоні класу «люкс». Однак варто пам’ятати, що час перельоту куди менший, ніж тривалість подорожі потягом.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю «Слово і діло» заявив, що до кінця каденції Зеленського, тобто до 2024 року, реально відновити 15 аеропортів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: