Клінічна картина коронавірусу змінюється – лікарі б'ють на сполох

Читать на русском
Зараз медпрацівники вже не роблять контрольні ПЛР-тести перед випискою пацієнта зі стаціонару або з лікарняного листа
Ілюстративне фотоФото УНІАН

Сьогодні лікарі фіксують у пацієнтів істотно серйозні зміни в перебігу захворювання коронавірусом COVID-19. Гостра фаза стала більше.

Про це розповіла Світлана Гук, керівник Центру респіраторної медицини клініки «Феофанія», в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Що спостерігається з COVID-19 - це продовження терміну гострої фази. Якщо раніше ми спостерігали, і знали за наказом, що протягом двох тижнів людина стає незаразною, і ми вже не переживаємо за її стан після 14 діб з початку захворювання, то зараз ми цей термін як лікарі бачимо, як мінімум до 21 доби», - розповіла лікар.

Сотні тисяч хворих і тисячі смертей щодоби: що діється в ІндіїУ добу в країні захворює понад 350 тисяч осіб, близько 2,5 тисячі помирає. Відзначається, що новий індійський штам занадто заразний

Також вона додала, що зараз медпрацівники вже не роблять контрольні ПЛР-тести перед випискою пацієнта зі стаціонару або з лікарняного листа.

«Якщо раніше була вимога два негативних ПЛР-тесту, потім один... А зараз ми не тестуємо контрольно. Якщо пройшло 14 днів від початку захворювання, і останні три дні немає вірусної інфекції - ми можемо виписувати людину в Інститут, на роботу з лікарняного. Думаю, можливо, ці терміни будуть переглядати», - додала медик.

Нагадаємо, за даними НАНУ, в Україні за останній тиждень ситуація з пандемією коронавірусу покращилася - протягом вже семи днів кількість нових випадків захворювання падає в середньому на 14%. Також знижуються показники летальності та госпіталізацій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: