Макрон і Путін обговорили ситуацію в Україні

Читать на русском
Путін в черговий раз звинуватив Україну в нібито провокаційних діях на Донбасі та зажадав, щоб Київ домовлявся безпосередньо з псевдореспубліками
Макрон і ПутінReuters

Президент Франції Еммануель Макрон і президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову, в якій обговорили ситуацію в Україні та, серед іншого - ескалацію на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба Кремля.

Згідно з інформацією Кремля, Путін в черговий раз звинуватив Україну в «провокаційних діях», заявивши, що Київ нібито цілеспрямовано загострює ситуацію на лінії зіткнення. У Кремлі зажадали, щоб Україна «налагоджувала прямий діалог з Донецьком і Луганськом і щодо правового оформлення особливого статусу Донбасу».

Президент Франції своєю чергою поділився з Путіним подробицями переговорів, що нещодавно пройшли в Парижі, з президентом України Володимиром Зеленським.

Раніше Макрон заявив, що західним країнам давно пора окреслити своєрідні «червоні лінії» допустимої поведінки для Росії, перехід яких спричинить відповідь.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і президент України Володимир Зеленський закликали Росію відвести війська від кордонів України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: