Включити Чорнобильський комплекс до спадщини ЮНЕСКО виявилося складніше, ніж розраховував Ткаченко

Читать на русском
Міністр культури Олександр Ткаченко не зміг на початку року подати Чорнобильський комплекс до попереднього списку спадщини ЮНЕСКО.
Слово і діло

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко не виконав обіцянку на початку 2021 року подати Чорнобильський комплекс до попереднього списку спадщини ЮНЕСКО.

Обіцянку міністр давав 14 грудня, нагадує «Слово і діло».

«З нашого боку команда МКІП до 31 березня 2021 року планує подати Чорнобильський комплекс у попередній список спадщини ЮНЕСКО. Щоб мати змогу на консервацію і реставрацію окремих об'єктів місць пам'яті», – говорив Ткаченко.

Роковини Чорнобильської катастрофи: які обіцянки дають українські політикиРоковини аварії на Чорнобильській АЕС. Політики найчастіше обіцяють підвищити чорнобильцям пенсії.

Однак станом на кінець березня комплекс не був поданий до попереднього списку спадщини ЮНЕСКО. За словами Ткаченка, перед тим як подати заявку в ООН, місце повинно бути включено в національний список культурної та історичної спадщини. Нещодавно міністерство включило до переліку таких об'єктів радіолокаційну станцію біля Чорнобиля, тепер обговорюють аналогічні дії щодо всієї 30-кілометрової зони відчуження.

У квітні Ткаченко знову повторив, що хоче подати заявку на включення Чорнобильської зони в список ЮНЕСКО: «Ми віримо, що включення Чорнобиля в список спадщини ЮНЕСКО є першим і важливим кроком для того, щоб це прекрасне місце стало унікальним пунктом призначення, що цікавить все людство. Важливість Чорнобильської зони лежить далеко за межами України».

Зважаючи на те, що заявка в ЮНЕСКО все ще не подана, міністр провалив обіцянку.

Відзначимо, за даними «Слово і діло», у Олександра Ткаченка 199 обіцянок: 47 він виконав, 48 – провалив, 104 – в процесі реалізації.

Раніше ми писали, які обіцянки, пов'язані з катастрофою на ЧАЕС, дають президент, міністри і нардепи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: