Заощадження у криптовалюті: хто з політиків задекларував найбільше цифрових грошей

Читать на русском

652 українських чиновники за 2020 рік задекларували 46 351 біткоїн, а це майже 75 млрд грн. Національне агентство з питань запобігання корупції уже пообіцяло знайти механізми та перевірити достовірність такого декларування. Хто з топполітиків зберігає у криптовалюті найбільше коштів, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Хто з політиків зберігає у криптовалюті найбільше коштів, дивіться на інфографіці Слово і діло.
Біткоїни у політиків – інфографікаСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Оприлюднені на інфографіці суми заощаджень у цифровій валюті ми вирахували за середньою вартістю криптовалюти станом на 27 квітня 2021 року.

Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод від «Опозиційної платформи — За життя» у своїй декларації зазначили, що їхній син Ростислав володіє криптовалютою загальною вартістю 2 млрд 90 млн грн.

Представниця від депутатської групи «За майбутнє» Анна Скороход записала у декларації, що криптовалютою володіє не тільки вона, а й її чоловік. Загалом подружжя має у своїй власності електронних грошей на 261,6 млн грн. А от нардеп від депутатської групи «Довіра» Сергій Вельможний зберігає 129,1 млн грн у цифровому еквіваленті.

«Слуга народу» Олег Бондаренко має у власності 121,6 млн грн, які зберігає у криптовалюті. Трішки менше таких заощаджень є у нардепа від ОПЗЖ Віктора Чорного ‒ 88,2 млн грн.

Заступник міністра оборони Юлій Гере задекларував криптовалюти на 80,6 млн грн, а ще один заступник голови Міноборони Ігор Халімон у своїй декларації зазначив, що володіє Bitcoin на близько 76 млн грн.

Народний депутат від партії «Слуга народу» Дмитро Гурін задекларував на дружину 63,9 млн. грн у цифровому еквіваленті, а його колега Олександр Федієнко задекларував на себе ‒ 54,7 млн грн.

Народний депутат Олександр Гайду від президентської партії задекларував у криптовалюті 39,5 млн млн. Його однопартієць Олег Воронько зберігає у цифровій валюті дещо менше коштів - 22,8 млн грн.

Ще один «слуга» Олексій Устенко декларує криптовалюти на 16,3 млн грн, а колега Юрій Камельчук зазначив, що він разом із дружиною володіє 9,6 млн грн у цифровій валюті.

Заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації та депутат президентської партії Єгор Чернєв зазначив, що володіє цифровою валютою на 9,3 млн грн, а однопартієць Максим Зуєв задекларував в рази менше таких заощаджень ‒ середня вартість його криптовалюти становить 186,6 тис. грн.

Інна Совсун від партії «Голос» має у своїй власності криптовалюти на 8,7 тис. грн.

Нагадаємо, «Слово і діло» вивчило декларації лідерів фракцій та груп та показало їхні статки на детальній інфографіці.

Також ми писали, що задекларували за минулий рік мери та очільники обласних адміністрацій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: