Італія скасовує жорсткий локдаун в країні

Читать на русском
Зараз всі регіони входять в червону/помаранчеву зону карантину. Однак з 26 квітня 13 регіонів і дві автономні провінції перейдуть в жовту зону
Ілюстративне фотоAP Photo

Велика частина Італії з 26 квітня переходить в жовту зону епідеміологічної небезпеки. По суті, це означає скасування жорсткого локдауну в країні та пом'якшення карантинних обмежень.

Про це повідомляє видання Ansa.

Зараз всі регіони входять в Червону / помаранчеву зону карантину. Однак з 26 Квітня 13 регіонів і дві автономні провінції перейдуть в жовту зону; це Абруццо, Кампанія, Емілія-Романья, Фріулі-Венеція-Джулія, Лаціо, Лігурія, Ломбардія, Молізе, Марке, П'ємонт, Тоскана, Умбрія, Венето та автономні провінції Больцано і Тренто. Водночас п'ять регіонів залишаться помаранчевими, а Сардинія - червоною.

Вечірки під час локдауну та відпустка на островах: як політики різних країн порушують карантинУгорський депутат Європарламенту Йожеф Саєр був помічений на секс-вечірці під час карантину, а міністр охорони здоров'я Чехії Роман Примула ходив до ресторану.

У зазначених регіонах частково відкриються ресторани та бари, кінотеатри, театри та музеї. Близько 70 тисяч поліцейських контролюватимуть дотримання обмежень - від перевірок відкрилися закладів до запобігання скупчень людей на вулицях і площах. У найпопулярніших місцях Риму будуть встановлені загородження.

Раніше в МОЗ Болгарії оголосили про відкриття кордонів для іноземних туристів - в'їзд мандрівникам буде дозволений з 1 травня.

Європейський Союз зможе зробити достатньо вакцин для досягнення мети з імунізації дорослого населення до середини липня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: