Американський БПЛА, який патрулював Донбас, потрапив під атаку біля російських кордонів – ЗМІ

Читать на русском
Коректній роботі американського безпілотного апарату могли перешкодити російські засоби радіолокаційної боротьби
RQ-4A Global HawkВікіпедія

Американський безпілотний літальний апарат RQ-4A Global Hawk з позивним FORTE-12 міг бути атакований з невідомих позицій під час патрулювання неподалік від Донбасу, поруч з Бєлгородською областю РФ.

Про це з посиланням на висновки військових експертів повідомляють російські ЗМІ.

У процесі польоту апарат подав сигнал «втрата зв'язку», потім розвернувся і попрямував до місця постійної дислокації, що може вказувати на наслідки впливу засобів радіолокаційної боротьби.

Дані порталу Flight Radar наочно показують, як безпілотник, слідуючи за маршрутом від Миколаєва в бік Харківської області, здійснював політ над Україною. В районі кордону з Білогородською областю Росії, Global Hawk подав сигнал про втрату зв'язку, після чого зробив різкий розворот.

Російські експерти після інциденту припустили, що роботі апарату могли перешкодити російські засоби радіолокаційної боротьби (РЕБ).

«Схоже, що цей «Глобал Хоук», який прилетів до наших кордонів, якраз потрапив під дію РЕБ і тому подав сигнал про втрату зв'язку. Він не розбився тільки тому, що оператор відразу ж перемикнувся на запасну частоту», - пояснив фахівець.

Було винесено припущення, що таким чином російські військові хотіли продемонструвати «червону межу», про яку говорив Кремль у своїх заявах щодо політики США.

«Підійдете ближче - будуть проблеми. Не хотів би припускати, які саме системи були в цьому задіяні, але скажу, що у нас таких багато», - резюмував виданню експерт.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що бойовики на Донбасі обстрілювали безпілотники СММ Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Крім того, вони глушили безпілотні летальні апарати спостерігачів ОБСЄ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: