Степанов пообіцяв, що на Великдень нового карантину не буде

Читать на русском
Пік коронавірусу пройдено, після Великодня навіть Київ можуть перевести в «жовту» зону карантину, але розслаблятися не варто
Ілюстративне фотоPixabay

В Україні не будуть вводити додаткові карантинні обмеження на Великодній період, оскільки ситуація з поширенням коронавірусу стабілізувалася.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на своїй сторінці в Facebook.

«Додаткових обмежень на Великдень ми не плануємо. Розумію, як важливо українцям відсвяткувати цей світлий день згідно з традиціями. А для мене важливо, щоб ці святкування пройшли з дотриманням усіх правил безпеки», – написав Степанов.

За його словами, пік коронавірусу пройдено, посла Великодня навіть Київ можуть перевести в «жовту» зону карантину, але розслаблятися не варто.

«Я не хочу, щоб відразу після свят у нас знову був сплеск захворюваності. Тому закликаю українців продовжувати дотримуватися встановлених протиепідемічних правил, носити маски правильно, тому що це не амулет – в кишені вона вас не захистить», – зазначив міністр.

Степанов також нагадав українцям, що варто уникати скупчень людей і святкувати у вузькому сімейному колі, а церкву закликав створити умови для безпечного відвідування храмів віруючими.

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко підтвердив, що МОЗ не планує вводити додаткові карантинні обмеження, однак закликав українців дотримуватися деяких рекомендацій на Великдень.

Київська влада завершує розробку протиепідемічних заходів, які планують ввести на Великдень. Остаточне рішення буде в найближчу п'ятницю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: