Три області порушили алгоритм вакцинації – Ляшко

Читать на русском
Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив про порушення алгоритму вакцинації від COVID-19 у трьох областях.
фото Главком

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив про порушення алгоритму вакцинації від COVID-19 у Харківській, Одеській та Запорізькій областях.

Про це він повідомив у п'ятницю, 23 квітня, під час брифінгу в Києві.

Ризик або ефективність: чи можна вакцинуватися від коронавірусу різними препаратамиНаскільки безпечно та ефективно щепити людей різними вакцинами, читайте в матеріалі Слово і діло.

За його словами, при використанні раніше отриманої вакцини був порушений алгоритм вакцинації в трьох областях. Регіони досі не змогли витратити препарати з першої партії поставок.

«Хочу також передати публічне «вітання» ще трьом керівникам департаментів охорони здоров'я. Зокрема, Харківської, Одеської та Запорізької областей. Це єдині області, які порушили алгоритм МОЗ і досі не використали вакцини з першої партії AstraZeneca», - розповів Ляшко.

Як відомо, сьогодні до України прибула друга партія вакцини AstraZeneca південнокорейського виробництва.

Ляшко уточнив, що для використання понад 367 тисяч доз з нової партії буде відкрито 1950 пунктів щеплення. Найбільше у Дніпропетровській області - 204. Найменше - в Запорізькій області - 29.

Нагадаємо, в Україні вже вакцинувалися 508 049 осіб від COVID-19. За минулу добу, 22 квітня, ще 16 169 осіб зробили щеплення.

Україна вже отримала три види вакцини - AstraZeneca (індійську і південнокорейську), китайську Sinovac і американську Pfizer.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: