Нескоромний у новому зверненні обіцяє публікувати в Telegram факти про корупцію в Україні

Читать на русском
Колишній співробітник СБУ Дмитро Нескоромний готовий оприлюднити у себе в Telegram факти корупції серед українських топчиновників і надати інформацію європейцям.
Фото - 24tv.ua

Колишній співробітник СБУ Дмитро Нескоромний заявив про готовність публікувати у себе в Telegram докази корупції серед українських топ-чиновників і надати цю інформацію європейцям. Також він повідомив, що йому відомо про факти вербування в системі СБУ.

Про це Нескоромний заявив у новому зверненні у вівторок, 9 лютого, у Telegram.

СБУ оголосила Нескоромного у розшук – ЗМІСлужба безпеки України оголосила ексзаступника очільника голови СБУ Дмитра Нескоромного у розшук.

Зокрема, він повідомив, що викривальної пресконференції у Брюсселі, яка була запланована на 10 лютого, не буде.

«Влада України оголосила мене в міжнародний розшук. І за порадою моїх адвокатів, мені доведеться змінити стратегію захисту», – сказав він.

За словами Нескоромного, зараз його юристи ведуть переговори з представниками європейських правоохоронних органів. При цьому він уточнив, що йому «зробили певну пропозицію, на яку він не може погодитися, оскільки є чинним співробітником СБУ».

«Я ніколи не погоджуся працювати проти України, проте я готовий надати європейцям інформацію про корупцію у вищих ешелонах влади», – заявив він.

Нескоромний заявляє, що у нього є дані «щодо розкраданню міжнародної допомоги», а також про виведення грошей з держбанків – «Ощадбанку», «ПриватБанку». А скоро він отримає інформацію щодо «Укрексімбанку» та «Укргазбанку».

Також він підтвердив свою готовність розповісти, що «насправді відбувається в Службі безпеки України».

«На жаль, СБУ зараз не працює на користь безпеки країни. Багато співробітників зараз завербовані і працюють на користь тих чи інших іноземних розвідок. Торгівля даними, контрабанда, транзит наркотиків», – заявив Нескоромний.

За його словами, глава СБУ Іван Баканов «не контролює ситуацію у відомстві», та «ним грають в своїх інтересах». Через це, зазначив Нескоромний, немає повної картини того, що відбувається, і у президента України.

«Повна інформація про це у мене є. З доказами і документами. Я знайду спосіб її оприлюднити. Якщо юристи будуть не проти, то почну просто публікувати її в Telegram», – підсумував він.

Нагадаємо, колишньому першому заступнику голови СБУ Дмитру Нескоромному оголосили про підозру у вчиненні злочину - організації підготовки вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Після цього Нескоромний анонсував в Брюсселі викривальну пресконференцію про корупцію в Україні, проте 2 лютого вона не відбулася.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: