Ляшко дав рекомендації щодо святкування Великодня

Читать на русском
Головний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав українців дотримуватися деяких рекомендацій на свято Великодня.
kmu.gov.ua

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко підтвердив, що МОЗ не планує запроваджувати додаткові карантинні обмеження, однак закликав українців дотримуватися деяких рекомендацій на Великдень.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «1+1» у вівторок, 20 квітня.

Великдень-2021: як святкуватиме Україна та які обмеження запроваджували інші країниЯким буде карантин на Великдень-2021 і з якими обмеженнями відсвяткували західні країни, розібралося Слово і діло.

За його словами, МОЗ рекомендує людям похилого віку, людям з хронічними захворюваннями утриматися від відвідування храмів, а зробити освячення поза храмом. Також, за можливості, санлікар рекомендує, щоб до храму на Великдень йшов хтось один з сім'ї на церемонію освячення паски.

Ляшко нагадав, що зараз проходить стабілізація ситуації із захворюваністю, протягом останніх 2-3 тижнів не спостерігається тенденція до зростання кількості випадків інфікування і госпіталізацій.

Ляшко додав, що посилювати локдаун на Великдень не будуть, проте на цьому тижні відбудеться зустріч Всеукраїнської ради церков і на ній ще додатково «будуть опрацьовані алгоритми, які вже розроблені Міністерством охорони здоров'я, для того щоб в храмах все відбувалося відповідно до санітарних норм».

Нагадаємо, раніше голова МОЗ Максим Степанов повідомляв, що додаткові обмеження на Великдень не плануються. При цьому у міністерстві не виключали, що після свята може бути новий спалах COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: