Торік зафіксували на 40% більше повідомлень про порушення прав людини – Денісова

Читать на русском
В Україні в 2020 році надійшло на 40 відсотків більше повідомлень про порушення прав людини, ніж роком раніше - розповіла Денісова.
Фото з відкритих джерел.

В Україні в 2020 році надійшло на 40% більше повідомлень про порушення прав людини, ніж роком раніше. Про це розповіла уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денисова.

За її словами, в 2020 році в офіс омбудсмена надійшло майже 48,5 тисяч повідомлень про порушення прав людини, тоді як в 2019 році таких повідомлень було близько 34 тисяч.

«З них 35% - це повідомлення про порушення права громадянина на звернення і на отримання інформації від органів влади, таких звернень стало більше наполовину. Тобто люди не могли отримати інформацію, наприклад, навіть про ковід: як себе убезпечити, вони зверталися в центральні органи влади, щоб отримати інформацію, за роз'ясненнями, але їх не отримували», - розповіла Денисова в інтерв'ю РБК-Україна.

Денісова уточнила, що траплялися випадки, коли органи влади закривали всі прийоми громадян під приводом того, що «у нас локдаун».

Загалом офіс омбудсмена виписав 216 протоколів про порушення з боку органів влади, серед яких були і протоколи про адміністративні порушення держсекретарям міністерств.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: