ВАКС затвердив угоду з директором державного комбінату

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув угоду про визнання винуватості з обвинуваченим керівником державного комбінату і затвердив її.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з генеральним директором державної організації «Комбінат «Зірка» Антоном Швецовим, якого обвинувачували у дачі 20 тисяч доларів хабаря голові Державного агентства резерву України Ярославу Погорілому за незвільнення його з посади.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«20 квітня колегія суддів ВАКС затвердила угоду про визнання винуватості між прокурором САП та гендиректором однієї із державних організацій. Посадовця обвинувачували у наданні неправомірної вигоди в розмірі 20 тисяч доларів голові Державного агентства резерву України за незвільнення його з посади керівника держорганізації та сприяння йому у подальшій діяльності», – інформує суд.

Водночас ВАКС не уточнює, з ким саме укладена угода. За даними «Слово і діло», йдеться про гендиректора ДО «Комбінат «Зірка» Антона Швецова. Шевцову призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна, але його звільнили від покарання на іспитовий строк в 2 роки.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура намагалася звільнити Швецова від відповідальності, проте ВАКС відмовив.

Нагадаємо, у лютому НАБУ і САП викрили на одержанні хабаря ексначальника управління Держрезерву. У вересні слідство у цій справі завершили. Нещодавно цьому посадовцю Держрезерву продовжували обов'язки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: