Розтрата зерна Держрезерву: двом підозрюваним продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурор САП про продовження строку дії запобіжного заходу двом підозрюваним.
Охтирський КХП

Вищий антикорупційний суд продовжив до 11 квітня строк дії запобіжного заходу працівникам філії «Хлібна база» державного підприємства «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України у Сумській області, яких НАБУ і САП підозрюють у завданні збитків.

Такі рішення 10 лютого ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 22 листопада НАБУ і САП повідомили про підозру в.о. директора філії «Хлібна база» Олегу Красноскутському. 24 листопада його відправили під цілодобовий домашній арешт. 9 грудня НАБУ і САП повідомили про підозру в.о. майстра зміни елеватора філії «Хлібна база», а 16 грудня – в.о. начальника виробничо-технічної лабораторії цього ж підприємства.

Пізніше ВАКС відпустив в.о. майстра зміни елеватора філії «Хлібна база» під особисте зобов'язання, а в.о. начальника виробничо-технічної лабораторії цього ж підприємства – під домашній арешт. У зв'язку з наближенням дати завершення дії запобіжного заходу прокурор САП просив продовжити строк на два місяці. Вивчивши клопотання, суддя продовжила дію обов'язків в.о. майстра зміни елеватора, а саме: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами щодо обставин, викладених у підозрі.

Також суддя продовжила нічний домашній арешт в.о. начальника виробничо-технічної лабораторії філії «Хлібна база» та його обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі Харківської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами щодо обставин, викладених у підозрі та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, за версією слідства, у листопаді в.о. директора філії Держрезерву, без отримання дозволу власника зерна, яке зберігалося на базах, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. У такий спосіб він планував заволодіти понад 189 тонами зерна вартістю понад 2,8 млн грн, яке належало Держрезерву.

Водночас 18-19 листопада детективи НАБУ вжили невідкладні слідчі заходи, і запобігли незаконному вивезенню зерна з держпідприємства. Натепер вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: