Приватбанк скоро буде продано – голова Нацбанку

Читать на русском
Приватбанк є найбільшим державним банківським активом, його продаж може привернути увагу престижних інвесторів
Ілюстративне фотоФото ТСН

Національний банк України планує незабаром продати державний Приватбанк. Приватизація Приватбанку, Великого Державного банку, може викликати чималий інтерес у ряду престижних міжнародних інвесторів з США і ЄС, впевнені в НБУ.

Про це заявив голова НБУ Кирило Шевченко в інтерв'ю GlobalCapital.

«Наш банківський сектор має значний потенціал для міжнародних інвесторів. Ми сподіваємося, що найближчим часом міжнародні банківські групи придбають частки в українських держбанках. Згідно з нашими планами, скоро на продаж буде виставлений найбільший банківський актив України - Приватбанк. Ми вважаємо, що приватизація Приватбанку, якому належить 20% українського банківського ринку, зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, у тому числі з США та ЄС», - розповів він.

Нагадаємо, в Офісі президента закликали керівництво Нацбанку відкинути амбіції та діяти виключно в інтересах України в рамках розслідування справи про можливі зловживання в ПриватБанку.

Офіс генерального прокурора припускає, що вийде повернути державі більшу частину суми збитків від незаконного привласнення коштів у справі Приватбанку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: