У США попросили Національну гвардію посилити охорону Капітолію

Читать на русском
У США побоюються чергового штурму Капітолію 4 березня – за інформацією правоохоронців, на це можуть піти прихильники теорії змови QAnon
Ілюстративне фотоReuters

Співробітники Національної гвардії США можуть ще протягом двох місяців охороняти Капітолій на прохання поліції Капітолію, оскільки в останній побоюються нової спроби штурму.

Про це повідомило інформаційне агентство AP.

У Пентагоні підкреслили, що вивчають прохання поліції Капітолію. Правоохоронні органи США знаходяться в стані підвищеної готовності в районі Капітолію через дані розвідки про можливий штурм будівлі прихильниками теорії змови QAnon.

Прихильники цієї теорії поширюють інформацію, що колишній президент США Дональд Трамп повинен прийти до влади знову саме 4 березня - раніше в цей день до 1933 року президенти США приймали присягу. Прихильники QAnon вважають, що Трамп боровся з сектою сатаністів-педофілів, які засіли в уряді та медіа США, а також серед них поширена думка, що з 1871 року всі президенти США були обрані нелегітимно.

У США оцінили збитки від штурму КапітоліюРемонт будівлі Конгресу США після його штурму прихильниками Дональда Трампа 6 січня 2021 роки обійдеться в більш ніж 30 мільйонів.

Зараз за інформацією Пентагону, Нацгвардія почала перевірку штатів на предмет наявності в них військ перед остаточним схваленням Міністерства оборони. Планувалося, що 12 березня по домівках відправлять понад 5 тисяч національних гвардійців, які здійснювали охорону правопорядку в окрузі Колумбія.

Раніше директор ФБР Кріс Рей звинуватив прихильників Дональда Трампа, які вчинили напад на Капітолій 6 січня, у внутрішньому тероризмі.

Нагадаємо, 6 січня прихильники Трампа організували акцію протесту біля Капітолію, де американський Конгрес зібрався, щоб затвердити результати президентських виборів. Протести переросли в безлади та проникнення прихильників Трампа в приміщення Капітолію. Тоді загинули п'ятеро людей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: