Світ наближається до піку інфікування за весь час пандемії – ВООЗ

Читать на русском
Світ наближається до найвищого рівня поширення коронавірусу за весь час пандемії, заявив глава ВООЗ.
Фото: Martial Trezzini / EPA

Сьогодні світ наближається до найвищого рівня поширення коронавірусу за весь час пандемії. За останні два місяці спостерігається майже дворазовий щотижневий приріст кількості нових хворих.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус на брифінгу у Женеві в п'ятницю, 16 квітня. Трансляція велась на сторінці ВООЗ у Twitter.

Стримування пандемії: яку стратегію обрали країни-лідери за темпами вакцинаціїЯкі країни найшвидше вакцинують своє населення і що їм допомогло пришвидшити темпи боротьби з коронавірусом, читайте в матеріалі Слово і діло.

«У світі кількість нових випадків, що реєструються щотижня, майже подвоїлася за останні два місяці. Це наближає нас до найвищого рівня інфікування за час пандемії», - сказав він.

Глава ВООЗ зазначив, що зараз різкий приріст хворих отримали «деякі країни, що раніше уникли широкого поширення COVID-19».

Для прикладу він навів ситуацію у Папуа-Новій Гвінеї, де до початку цього року було зареєстровано менше 900 хворих і дев'ять смертей, а зараз налічується понад 9300 випадків зараження і 82 летальні випадки.

Нагадаємо, в Україні на цьому тижні заявили, що ситуація з коронавірусом стабілізувалася. Країна пройшла пік третьої хвилі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: