В Україні стабілізувалася ситуація з коронавірусом – Степанов

Читать на русском
Україна витримала черговий стрибок захворюваності на COVID-19 і тепер стабілізація ситуації спостерігається у багатьох регіонах.

Ситуація з коронавірусом в Україні стабілізувалася - епідемія вже пішла на спад.

Про це в середу, 14 квітня, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, Україна «витримала черговий стрибок захворюваності на COVID-19» і тепер стабілізація ситуації спостерігається у багатьох регіонах.

«Уже 10 днів ми спостерігаємо спад захворюваності по Україні. Вчора був перший день, коли кількість виписаних із лікарень перевищила на 22,8% кількість госпіталізованих. Якщо подивитися на рівень госпіталізації, на минулому тижні до лікарень потрапили на 2 тисячі пацієнтів менше, ніж в позаминулому. Також ми бачимо зниження кількості хворих», - написав Степанов.

Великдень-2021: як святкуватиме Україна та які обмеження запроваджували інші країниЯким буде карантин на Великдень-2021 і з якими обмеженнями відсвяткували західні країни, розібралося Слово і діло.

Він вважає, що адаптивний карантин допоміг ефективно пройти нову хвилю коронавірусу в Україні.

«Наш адаптивний карантин, ефективність якого оцінили і в Європі, був певним балансом між життям країни, роботою підприємців і епідеміологією», - вважає міністр.

Разом з тим, Степанов визнав, що у деяких регіонах спостерігається «надскладна ситуація» з COVID-19. А найбільші проблеми спостерігаються у Києві, Київській, Львівській і Полтавській областях.

«Ситуація там залишається надскладною. Дуже важливо продовжувати дотримуватися встановлених обмежень та протиепідемічних заходів - носити маски, користуватися антисептиками, уникати скупчень людей», - зазначив Степанов.

Раніше повідомлялося про те, що в Києві загальне число випадків COVID перевищило 180 тисяч.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: