Єлизавета II повернулася до королівських обов'язків

Читать на русском
Королева Єлизавета II повернулася до до виконання своїх обов'язків через чотири дні після смерті чоловіка принца Філіпа.
Global Look Press

Королева Єлизавета II повернулася до до виконання своїх обов'язків. Вона взяла участь в офіційному заході з нагоди звільнення за власним бажанням Вільяма Піла з посади лорда-камергера при королівському дворі.

Як пише РА, 73-річний Піл повернув королеві церемоніальну паличку та офісні знаки, які він отримав, коли йому було призначено лордом Чемберленом.

Лорд Чемберлен контролює всі публічні королівські церемонії та заручини, включаючи королівські весілля, державні візити та знамениті садові вечірки королеви.

Офіційно Вільям Піл залишив свою посаду 1 квітня.

Його змінив колишній очільник служби контррозвідки МІ-5 Ендрю Паркер, який став восьмим лордом-камергером за час правління 94-річної Єлизавети.

Нагадаємо, 9 квітня помер 99-річний герцог Единбурзький, чоловік Єлизавети II. Принц Філіп мав у червні відсвяткувати 100-річчя.

У Британії оголошено національну жалобу за принцом Філіпом, королівська сім'я буде в жалобі 30 днів. Церемонія поховання чоловіка королеви Єлизавети ІІ принца Філіпа відбудеться 17 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: