У Єгипті заарештували судно, яке блокувало Суецький канал

Читать на русском
У Єгипті заарештували судно, яке блокувало Суецький канал. Контейнеровоз Ever Given конфіскують, повернуть, коли власник виплатить 900 млн доларів.
Suez Canal Authority

Суд єгипетського міста Ісмаїлія з економічних справ виніс рішення, згідно з яким контейнеровоз Ever Given конфіскують. Судно, яке перекрили Суецький канал, повернуть, коли власник виплатить 900 млн доларів.

Компанія-страховик контейнеровоза Ever Given UK P&I Club вважає необґрунтованою вимогу адміністрації Суецького каналу (SCA) про компенсацію, пише Shorouk.

Блокування Суецького каналу: затримується кисень для лікарень ХарківщиниЧерез блокування Суецького каналу в дорозі застрягли кисневі бочки для лікарень Харківської області, де лікують хворих на COVID.

У суму компенсації входять витрати адміністрації каналу на зняття Ever Given з мілини, ремонт судна, втрати через блокування. У позові адміністрація Суецького каналу вказала на статтю єгипетського Закону про морську торгівлю. По даній статті допускається вилучення морського судна, поки не буде компенсований збиток.

Нагадаємо, 24 березня контейнеровоз Ever Given перегородив південну частину Суецького каналу. Судно уперлося носом і кормою в протилежні береги каналу. Через це сотні суден майже тиждень простояли в заторі.

28 березня, контейнеровоз Ever Given вдалося зрушити з місця.

29 березня судно зняли з мілини.

Збитки від блокування Суецького каналу влада Єгипту оцінила в 1 мільярд доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: