У Житомирі на хабарі спіймали чиновника інституту Нацакадемії аграрних наук

Читать на русском
Напередодні чиновника затримали при отриманні від підприємця 84 тисяч гривень. Раніше оперативники задокументували отримання першої частини хабаря - 30 тисяч гривень.

У Житомирі правоохоронці спіймали чиновника регіонального підрозділу Інституту Національної академії аграрних наук України, який за хабарі продавав селекційну продукцію за нижчими цінами.

Про це повідомляє регіональна прокуратура в середу, 14 квітня.

За даними слідства, директор дослідницької станції організував схему систематичного вимагання та отримання від підприємців хабарів за реалізацію за заниженими цінами селекційних сортів овочів, вирощуваних у розплідниках.

«На цей раз зазначену суму коштів чиновник вимагав та отримав за продаж 14 тонн сортового товару на загальну суму 168 тисяч гривень. Фактично половину вартості планував привласнити», - йдеться в повідомленні.

Напередодні чиновника затримали при отриманні від підприємця 84 тисяч гривень. Раніше оперативники задокументували отримання першої частини хабара - 30 тисяч гривень.

Силовики провели обшук і вилучили бухгалтерські документи, що підтверджують здійснення злочину. Порушено кримінальну справу за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 КК України).

Нагадаємо, в Києві лікарі вимагали гроші за видачу тіл померлих від COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: