У Києві лікарі вимагали гроші за видачу тіл померлих від COVID-19

Читать на русском
Завідувача патологоанатомічного відділення та лікаря затримали в столиці за вимагання грошей при видачі тіл померлих від коронавірусу COVID-19.

Завідувача патологоанатомічного відділення та лікаря затримали в столиці за вимагання грошей при видачі тіл померлих від коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора у вівторок, 13 квітня.

«За даними слідства, працівники лікарні систематично вимагали від родичів померлих грошові кошти за прискорення проведення розтину тіл, зберігання їх в холодильних камерах, миття, одягання і підготовку до поховання. При цьому послуги, за які працівники лікарні брали гроші, згідно нормативно-правовим актам МОЗ України надаються безкоштовно», - йдеться в повідомленні.

Ризик або ефективність: чи можна вакцинуватися від коронавірусу різними препаратамиНаскільки безпечно та ефективно щепити людей різними вакцинами, читайте в матеріалі Слово і діло.

Лікарів затримали під час отримання чергової неправомірної вигоди від громадянина за підготовку і видачу тіла жінки, яка померла від COVID-19, у відкритій труні.

Зараз вирішується питання про повідомленні затриманим особам про підозру і обрання запобіжного заходу.

Правоохоронці не називають установа, де працюють затримані лікарі. Але за даними джерела Української правди, мова йде про Київської міської клінічної лікарні №8.

Раніше в Хмельницькій області голову ОТГ спіймали на хабарі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: