Голова МОЗ Австрії йде у відставку

Читать на русском
Міністр охорони здоров'я та соціальних справ Австрії Рудольф Аншобер у вівторок, 13 квітня, оголосив про те, що йде з посади.

Міністр охорони здоров'я та соціальних справ Австрії Рудольф Аншобер у вівторок, 13 квітня, оголосив про те, що йде з посади. Причина відставки чиновника - перевантаження роботою під час пандемії та погіршення здоров'я.

Про це повідомляє Euractiv.

За словами Аншобера, він перевантажений роботою і вичерпав свої можливості, а як міністр охорони здоров'я, також несе відповідальність за своє здоров'я.

Пандемія COVID-19: скільки міністрів охорони здоров'я змінилося в країнах ЄвропиЗа час пандемії в Україні, Іспанії, Чехії, Словенії Міністерство охорони здоров'я очолювали три міністри.

«Під час пандемії необхідний 100-відсотковий міністр охорони здоров'я», - додав Аншобер.

Він зазначив, що за час його роботи він регулярно піддавався критиці і йому часто надходили погрози.

«Я намагався робити все можливе і взяв на себе непосильну відповідальність. Кілька тижнів я не відчував себе повністю у формі. У мене підвищився рівень цукру і артеріального тиску», - зізнався Аншобер.

За його словами, лікарі порекомендували йому зробити перерву, але під час пандемії це було неможливо.

Раніше повідомлялося про те, що канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про успішне завершення переговорів з Москвою про закупівлю російської вакцини від коронавірусу «Спутник V». Відень планує придбати один мільйон доз вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: